Punktmoln av drönarmätning, drönarflygning

Drönarmätning med millimeterprecision

Tveka inte att höra av er för att få mer information om 3D-punktmoln, drönarmätning, skanning och såklart hur kostnadseffektivt det är, såsom för beställare, projektörer och likaså underentreprenörer. Genom att samla in data över hela områden, så får ni en helt annan helhetsbild och eliminerar att inte missa viktig information såsom hinder, objekt och så vidare. som bara är några av fördelarna med den nya tekniken!
Projekt inom Mellansverige, Dalarna och Västerås brukar i sin tur enbart bli en dagstripp för att mäta in den information som efterfrågas av våra kunder med drönar

Drönarinmätning av område

Drönarmätning, 3d mappning, punktmoln, scanning
Drönarmätning, inmätning område, husgrupper. Arkitekt
Punktmoln av drönarinmätning, inmätning med drönare, scanning, 3dmappning

Inmätning av stort område med drönare till Arkitekt, konstruktör samt markprojektör. Verkliga koordinater i X,Y,Z. Underlag som vi kan exportera ut till filformat som passar i huvudsak de senaste 3D-programmen. Projektörerna använder såsom Revit, Autocad, BIM och så vidare.

Uppdraget består av att ta fram ett ritnings underlag för ett gammalt bostads område. Projektet saknar aktuella ritningar samt handlingar.
Just detta format ( 3D texture mesh ) som är framtaget genom en drönarflygning såsom drönarmätning. Är ypperligt att använda vid bland annat som illustration vid om och likaledes tillbyggnad. Ett hjälpmedel för Arkitekter att visualisera för slutkund hur resultatet kommer att bli vid en om och respektive tillbyggnad. 

Drönarinmätning av byggnad

Genom en kostnadseffektiv drönarflygning kan man uppnå bra resultat inför projekteringar av byggnader, större objekt och likaså områden!

Är man ute efter en noggrannare precision än +-5 centimeter så skall man nog se över om en 3D skanning är ett bättre alternativ. 
3D skanning blir vanligare och vanligare allt efter tiden som går då projektörer knappt behöver besöka objektet för att till exempelvis dubbelkolla saker varpå måttsätta objekt och ytor. I gengäld finns då redan all information digitalt som dem kan vara intresserade av.

En 3d skanning samt komplettering med drönare på oåtkomliga ställen kommer i sin tur göra så att hela projekteringen blir felfri från projekteringsmissar. https://pmab.nu/3d-scanning/

Volymberäkning av grushög

Inmätning grustäckt, drönarinmätning, volymberäkning, terrängmodeller och mängdreflering

Volymberäkningar på grustag, soptippar, underlag för större områden av nybyggnation och mycket mer, så finns det inget snabbare och exaktare med precision än att flyga in objektet med drönare. Med drönaren får man en precision med en noggrannhet inom 5cm.

Inmätning med Drönare gör vi i hela landet, vi har stor kapacitet runtom Mellansverige såsom i Dalarna, Falun, Gävle & Sandviken

Mer om punktmoln och mätmetoder hittar ni här.

3D scannning