Utsättning för nyproduktion & infrastruktur

Vi har under 30år hjälpt till byggherrar, mark, rör samt elektriker att hjälpa till med utsättningen i nyproduktion, utbyggnader och invändiga renoveringar. Vi har den bredaste erfarenheten av byggutsättning. Vårt nära samarbete med våra kunder samt på det effektiva sättet vi tillhandahåller vår utsättning gör att vi har våra återkommande kunder. Vi jobbar opartisk på en byggarbetsplats där det är fler entreprenörer som använder vår hjälp med utsättning.

Huvudsakligen jobbar vi med utsättning inom Dalarna, Gävle, Sandviken området och Västerås men tar även jobberbjudande inom hela Sverige.

Vi rekommenderar våra kunder att ta lokala experter inom området för att dra ner på kostnaderna för utsättning och spontana utryck.

Vi har utgångspunkter såsom Borlänge, Leksand, Sandviken samt Falun

Lägeskontroll inom bygg, mark och anläggning

Byggutsättning, nyproduktion, totalstation

Vi har den allra bredaste erfarenheten inom utsättning med allt från byggnader, ytor, tomter, grunder, broar, väg, vägarbeten, VA, mängdreglering, volymberäkning, invändigt VA, höghus, kablar, borrningar, pålar, industrier, traverser, maskininpassningar och så vidare!

Vill ni ha en budget uppskattning på ett mätjobb inom bygg, mark och anläggning så kontakta Peter Johansson 070-5817958. peter@pmab.nu

Vi ser fram emot din kontakt och samarbeten!

 

Infrastruktur, vägarbeten och VA
Vägarbete, Fjärrvärme

Vi hjälper dem största byggföretagen i vägarbeten, infrastruktur och med VA jobb. Vi hjälper till i hela projektet och blir som projektledare med tillhandhållande av ritningar till grävmaskin system, mätinstrument. Hjälper med all utsättning av ledningar, kablar och ytor. Håller koll på höjder, inmätningar, relationer för slutbesiktningar. Mängdreglering, volymberäkning, uträkning av Fall A och B massor och håller ett glatt leende. Vi är drivna mättekniker med erfarenhet.

Klicka på knappen nedan för att komma vidare till mer om mängdreglering

 

Utstakning av borrhål och tomtgränser
Utsättning borrhål, tomtgränser, objekt

Vi har stor erfarenhet av utsättning i alla möjliga miljöer så som i skog samt tuffa terränger. Utsättning av borrhål och tomtgränser i Dalarna, Gävle, Sandviken och Västerås är våra områden. Men vi kan även ge prisbudget för mätuppdrag i hela Sverige till dig!

Lokalisering med Satellitnavigation, GNSS

gps, satellitnavigation, gnss, utsättning

Behöver ni hjälp med att lokalisera er för ert projekt, grovutstakning av hus, tomtgränser, blivande vägar, diken. Kanske behöver ni hjälp med att få in ritningar i en grävmaskin, maskinstyrning?

Vi har expertlösningar på allt detta och gör det på ett kostnadseffektivt sätt!

Utsättning och utstakning av hus

Vi hjälper till med utsättning och utstakning av privathus, villor, bostäder.

Grovutstakning, lägeskontroll, finutsättning, finutstakning.

Tveka inte att höra av dig ifall ni bygger nytt i områdena Dalarna, Gävle, Sandviken och Västerås.

Till exempelvis sätter vi ut i Borlänge, Falun, Hofors, Sandviken, Gävle, Valbo, Leksand, Djurås, Gagnef, Säter, Rättvik, Västerås, Hedemora och Avesta.

Kan bli betydligt billigare att ta hjälp av en privat aktör än kommun i flera fall.

Kontakta Pontus Johansson på 076-2759200 alternativt pontus@pmab.nu

Totalstationsmätning för millimeter exakta mätningar

Totalstation-med-noggrannhet

På Precision Mätteknik har vi totalstationer som är gjorda för industrimätning
och har därmed en noggrannhet på under millimetern. Dem fungerar ypperligt på byggarbetsplatser och tillhandahåller våra kunder med absolut bästa resultat.

Våra totalstationer är av märket Trimble och har HP versionerna som står för High precision.

GPS, utsättning, inmätning, satelliter

Här kan ni ser hur GNSS / GPS-system fungerar mot satelliter och därmed har man inte alltid samma satelliter beroende på dygn, tid och gps-ens läge.

Därför kan därmed träd och höga byggnader ställa till det om man inte har det under kontroll.

 

Det amerikanska GPS-systemet är det mest kända av dessa system, men därutöver finns bland annat det ryska GLONASS, det kinesiska Beidou och det  senaste utvecklade europeiska Galileo.