Traversmätning

Traversmätning- Inpassning av maskiner för industrin

Millmeteranpassning av travers med mätrobot

Traversmätning görs på traditionellt sätt med Totalstationsmätning. Med våran mätrobot kan vi komma åt traverser som inte är mätbart från marken på grund av, till exempel maskiner och industrimateriell under travers banan.

Våra totalstationer är industrianpassade med en High Precision version av totalstation, som håller en noggrannhet på 1 millimeter!

För att få det så effektivt som möjligt anpassar vi oss efter situationen på plats och har ett nära samarbete med kunden, för bäst tillväga gående.

 

Inmätning av travers​

Vi kontrollerar traverser och kan efter inmätning skriva ut relationshandlingar som ett differensprotokoll, så att dem på projektlednings sidan blir informerad om hur traversens skick har bevarats genom åren.

Vi har hjälpt företag flertal gånger med olika typer av traverser, och har bred erfarenhet och kunskap om traversmätning och hur vi hjälper till på bäst möjliga sätt. Mellansverige, Dalarna och Västerås är där vi håller till mestadels men dessa jobb är lätt att hinna med över dagen eller en övernattning. Så hela Sverige är även aktuellt! 

Utsättning av traverser

Vi sätter även ut traverser såklart! Skall det tillbaka på samma ställa som tidigare, eller ett helt nytt liv, spelar ingen roll. Vi hanterar utsättning lika som inmätning av travers. Tveka inte att höra av er angående en traversmätning på 070-5817958. För att få mer information om hur vi kan hjälpa dig med din Travers.

Traversmätning

Industriutsättning

Vi håller även på med utsättning inne på industrier. Inpassning av nyproduktion maskiner, maskindelar, håltagning, fundament och så vidare, allt som behöver precision med koordinater.

Industrimätning, 3D-scanning

Vår erfarenhet av inmätningar till projektörer är väldigt bred, vi kan 3D-skanna, traditionell mätning och mäta in det med drönarteknik. Med 3D-Skanning så har vi en millimeter noggrannhet som är väldigt effektiv och ett snabbt alternativ för att samla in så mycket information att det blir svårt att göra misstag inom projekteringen. Rekomenderas

Traverskran, eller travers, är en typ av lyftkran vars bärande konstruktion består av en kranbrygga som vilar på fasta balkar. Kranen kan förflyttas i sidled längs dessa balkar. På traverskranen kan exempelvis en telfer fästas. Vanlig syn i industrilokaler.

Den första traverskranen tillverkades av Shaw Crane Company 1874